+385 51 327-555
member
Dr. Mario Zambelli

Ginekomastija

Ginekomastija

Naziv 'ginekomastija' potječe od starogrčke riječi i označava ženske grudi kod muškarca. Javlja se kod preko 30% muškaraca, a često je nepoznatog uzroka. Najčešće se radi o kombinaciji bujanja masnog i žljezdanog tkiva dojke, čime dojka dobiva na volumenu i poprima ženski izgled.

Liposukcijom se odstrani masno i žljezdano tkivo. Ponekad je istovremeno s liposukcijom potrebno kirurški odstraniti žljezdano tkivo polukružnim rezom oko bradavice. Nakon zahvata pacijent nosi posebni steznik u obliku elastične potkošulje. Odstranjenjem masnog i žljezdanog tkiva smanjuje se veličina dojke a koža se retrahira na novu podlogu preko pektoralnog mišića.

Sva dodatna pitanja možete uputiti dr. Zambelliju tijekom predoperacijske konzultacije ili putem e-maila.

Dr. Mario Zambelli je član Američkog društva plastičnih kirurga (ASPS). Više informacija o estetskim i kirurškim zahvatima koje radimo u našoj klinici možete saznati i na stranicama www.plasticsurgery.com

Često postavljena pitanja
PRONAĐITE ODGOVORE KOJI VAS ZANIMAJU
Moraju li se prije zahvata obaviti posebne endokrinološke pretrage?

U većini slučajeva uzrok ginekomastije je nepoznat. Prije planiranog zahvata mora se obaviti endokrinološki pregled, a ako postoji bilo kakva sumnja u probleme sa žlijezdama, pacijent se upućuje endokrinologu na dodatnu obradu.


Zašto se rade predoperacijske fotografije?

Fotografije pacijenta u profilu i en-faceu koriste se tijekom predoperacijske konzultacije te za uspoređivanje s postoperacijskim rezultatima. One se pohranjuju u našoj arhivi.


Koliko dugo se ostaje u poliklinici nakon zahvata?

Zahvat se može obaviti ambulantno, što znači da pacijent istog dana može napustiti polikliniku i otići kući.


Tko se brine o meni nakon zahvata?

Dok ste u poliklinici, o vama se brini naša služba. Nakon otpusta možete u slučaju potrebe kontaktirati našu polikliniku.


Naručite se za zahvat - ginekomastija
i zatražite neobavezujući pregled
+385 51 327-555