+385 51 327-555
member
Dr. Mario Zambelli

Botox

korekcija bora

Botox

Upotreba botoxa je postala jedna od najčešće primjenjivanih metoda u estetskoj medicini i kirurgiji. Botox se odavno koristio u oftalmologiji za korekciju tzv. blefarospazma ili stiskanja očnih kapaka. Po svom sastavu, riječ je o moćnom toksinu bakterije Clostridium botulinum koji se sintetički pripravlja. U manjim dozama apliciran u mišić, dovodi do paralize mišića.

Ciljano se ubrizgava u pojedina područja čeonog mišića koji uzrokuje horizontalne duboke bore te nekih mišića između obrva, čija aktivnost stvara vertikalne i horizontalne bore dajući licu zabrinut ili srdit izražaj. Također se aplicira u postranični dio orbikularnog mišića koji svojom pretjeranom aktivnošću može stvarati mnogobrojne duboke bore na postraničnim dijelovima oko očiju.

Selektivnom aplikacijom botoxa mijenja se dinamika mišića na čelu, što dovodi do izravnavanja horizontalnih bora te bora između obrva i postranično oko očiju. Lice dobiva odmorniji izgled.

Ponekad se botoxom apliciraju i tzv. filleri poput hiyaluronske ili poliglikolične kiseline (Restylen, New Fill – Sculptura). Oni se mogu aplicirati u izuzetno duboke bore između obrva za dodatni efekt botoxa. Efekt nastupa tri dana nakon aplikacije i traje 5-6 mjeseci. Nakon toga se mora ponoviti.

Sva dodatna pitanja možete uputiti dr. Zambelliju tijekom predoperacijske konzultacije ili putem e-maila.


Često postavljena pitanja
PRONAĐITE ODGOVORE KOJI VAS ZANIMAJU
Naručite se za zahvat - botox
i zatražite neobavezujući pregled
+385 51 327-555